zbcpto

sunnyleonesexvideo

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Покотилась у вічність афганська дорога,

Пломеніють над нею тривожні зірки.

Мов полеглі солдати з граніту виходять

І, вкарбовані в пам’ять, йдуть у віки!..

                                       Ольга Пилипчук

 

      15 лютого - День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Саме цього дня 1989 року з Афганістану були виведені радянські війська, які з 25 грудня 1979  брали участь у війні на території цієї країни.

     Минуло 35 років, але до цього часу не притупились душевні страждання від втрати  рідних, колишніх воїнів-афганців, які бережуть пам'ять про своїх бойових побратимів, про події тих років.

    Через страшне горнило афганської війни пройшли тисячі українських солдат.Сини України завжди чесно і мужньо виконували свій військовий обов’язок.Згідно зі статистикою, в Афганістані загинули 4 тисячі українців. Майже 3 тисячі матерів втратили своїх синів, півтисячі жінок стали вдовами, 711 дітей – сиротами. Більше 8 тисяч українців отримали поранення, 6 тисяч залишилися інвалідами.   А скільки  їх пропало безвісти чи потрапило в полон! А ті, хто залишилися живими, пройшли сувору школу випробування долі.

    Із самого початку війни в Україні тисячі афганців та ветеранів інших війн добровільно виступили на захист рідної землі від загарбників. Ми шануємо їх героїзм і звитягу, захоплюємося найкращими людськими якостями тих, хто пройшов і тих, хто до сьогодні перебуває в «гарячих точках». Тих, хто пішов на захист своєї держави добровольцем, і тих, хто служить за контрактом. Тих, хто рятує тисячі життів на фронті, не встигаючи одягнути білий халат лікаря і тих, хто з бейджиком “волонтер” надає допомогу нужденним… Усім, хто не посоромивши своєї честі та гідності, з кожним днем наближають нашу ПЕРЕМОГУ!!!

   На жаль, часто їх добра воля закінчується трагічно для рідних. Сьогодні ми схиляємо голови перед тими, хто віддав своє життя, виконуючи солдатський обов’язок  на території України та інших держав.

   До Днявшанування учасників бойових дій на території інших державв ДНЗ «Запорізький БЦ ПТО»         проведені виховна година “Пам'ять без кордонів”і тематичний урок-реквієм “Ціна чужої війни”, під час яких переглянуливідео матеріали«… до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав».

 

Прес-центром учнівського самоврядування Центру, у соціальних мережах, в групах учнів Центру та їх батьків, розміщенаінформація про історичні факти, спогади про бойові дії на території Афганістану та інших воєнних конфліктах на території іноземних держав, у яких брали участь та гинули вихідці з України. Висвітлена рольучасників бойових дій на території інших держав у захисті України сьогодні, волонтерськоїдіяльності,військово-патріотичноговихованнямолоді тощо.