zbcpto

sunnyleonesexvideo

День української писемності та мови 2021

 

       Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову.

                                                              Ліна Кост енко 

         Мова — це душа народу. Мелодійна та неповторна українська мова ввібрала в себе гомін лісів, полів, рік і морів землі нашої. Слова нашої мови переткані вишневим цвітом, барвінком, калиною.

       Дуже багато жорстоких літ і століть пережила наша невмируща мова, мужньо знісши і витерпівши наругу наймогутніших царських сатрапів та своїх панів.

        Мова та її нарічча стають не просто засобом комунікації, але й відкривають для нас дуже широкі можливості. Людина так звикає до рідної мови, що вона стає невід’ємною частиною її власної особистості. Так створена людина, що рідною зазвичай стає найбільш близька до неї та її душі мова.   

       9 листопада Україна відзначає знаменну дату – День української писемності та мови. Свято було встановлено 9 листопада 1997 року, в день ушанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця»,послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія.

       У ДНЗ «Запорізький БЦ ПТО» щороку до цієї дати проводиться низка заходів. Не стало винятком і цьогорічне свято. До нього було приурочено проведення І етапу ХХІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика і І етапу ХІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

        Крім того, викладачі методичної комісії «Гуманітарних предметів» записали відео, у яких висловили свої роздуми щодо української мови, а також підготували онлайн вікторину, яку можуть проходити відвідувачі сайту навчального закладу. А 9 листопада о 10.00 викладачі комісії запрошують усіх охочих долучитися до написання радіодиктанту національної єдності.

Єднаймося через українську мову, бо ми того варті!