zbcpto

sunnyleonesexvideo

Обласний семінар «Освіта для демократичного громадянства: стан та перспективи»

     23-24 квітня 2019 року відбувся обласний семінар «Освіта для демократичного громадянства: стан та перспективи».Основний акцент семінару – розбудова громадянського суспільства, формування громадянської компетентності учнівської молоді.

       Учасників семінару привітали і побажали плідної праці заступник директора Департаменту освіти Захарчук Віктор Миколайович, від Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації - Попова Тетяна Миколаївна.Проректор інституту з науково-методичної роботи, доктор педагогічних наук Варецька Олена Володимирівна звернула увагу присутніх на актуальність саме на часі  винесених на обговорення питань.

        Теоретичну частину семінару висвітили Метеленко Наталя Георгіївна, доктор економічних наук, професор, завідувачка кафедри Інженерного інституту ЗНУ - «Демократизація системи освіти України в умовах євроінтеграції» та  Ніколаєва Тетяна Євгенівна, доктор філософії, професор кафедри політології ЗНУ -  «Проблеми розвитку демократії в сучасній Україні».

        Більшу частину роботи семінару було відведено практичним, інтерактивним методам:

  • тренінгові заняття «Розвиток та оцінювання наскрізної громадянської компетентності у новій українській школі»;
  • інтерактивне заняття з навчання як створювати та впроваджувати соціальні проекти з учнівською молоддю;
  • ознайомлення з практичним досвідом роботи органів влади та освітян.

      ДНЗ «Запорізький будівельний центр ПТО» представляла викладач Іващенко Світлана Георгіївна, яка відзначила актуальність та високу значимість цієї проблеми. Досвід та знання учасників семінару допоможуть організувати роботу учнівського самоврядування центру, організувати участь учнів в всеукраїнських проектах, які направлені на формування громадянського суспільства.

              С.Г.Іващенко, викладач ДНЗ «Запорізький будівельний центр ПТО»