zbcpto

sunnyleonesexvideo

Вебінар за темою «Творчість, як одна із складових педагогічних компетенцій професійного навчання»

            2 квітня 2019 року у Науково-методичному центрі професійно-технічної освіти у Запорізькій області відбувся вебінар за темою «Творчість, як одна із складових педагогічних компетенцій професійного навчання».

           Спікером вебінару була майстер виробничого навчання ДНЗ «Запорізький будівельний центр професійно-технічної освіти» Шахрайчук Л.І.

          На початку свого виступу Лариса Іванівна звернула увагу, що метою кожного майстра виробничого навчання є підготовка висококваліфікованого, конкурентноспроможнього робітника, який затребуваний на ринку праці. Роботодавець потребує професійно-компетентного, емоційно-стійкого, творчого і креативного робітника, який швидко адаптується у будь-якому психологічному кліматі та вміє відповідати за кінцевий результат своєї праці.

         Лариса Іванівна перелічила пріоритетні напрямки роботи над якими вона працює: удосконалення уроків виробничого навчання; формування мотивації у професійній діяльності; створення умов для повноцінного розвитку особистісних функцій; розвиток творчих здібностей кожного учня під час практичного навчання.

        Педагог наголосила, що творчість є однією із складових педагогічних компетенцій професійного навчання. Для розвитку творчих здібностей в учнів вона бере участь у конкурсах професійної майстерності, створює портфоліо за професіями, проводить майстер-класи, створює тематичні презентацій до уроків виробничого навчання та навчальні фільми, використовує різноманітні форми і методи. Продемонструвала на слайдах презентації творчі вироби учнів, які вони виконали під час занять та в позаурочний час.

       Спікер завершила виступ словами Л.С. Виготського: «Життя це система творчості, постійної напруги і подолання, постійного комбінування і створення нових форм поведінки».

          Учасники вебінару висловили подяку доповідачу за творчий, цікавий та корисний матеріал.