zbcpto

sunnyleonesexvideo

Відкритий онлайн-урок на тему "Робота з графічними об’єктами"

    Завданням сучасної системи професійно-технічної освіти є підготовка кваліфікованого та конкурентоспроможного фахівця, який не лише володіє певним рівнем знань, умінь і навичок, але й може ефективно та творчо застосовувати їх у своїй професійній діяльності.

    25 листопада в ДНЗ “Запорізький будівельний центр професійно-технічної освіти” майстер виробничого навчання Шакалова Олена Вікторівна провела відкритий онлайн-урок на тему  «Робота з графічними об’єктами» зі здобувачами освіти  з професії «Оператор комп`ютерної верстки».

    Онлайн-заняття - це нова реальність сучасної освіти. Заумов переходу на онлайн-навчання виникла потреба використання засобів з функціями групових чатів, дзвінків та конференцій. Одним із найбільш пристосованих для засвоєння знань та зручних у використанні інструментів, на думку майстра, є програма Google Meet у поєднанні з Google Classroom. За допомогою Google Meet і був проведений онлайн-урок. Під час уроку Олена Вікторівна продемонструвала учням прийоми роботи, а за допомогою віртуальної інтерактивної дошки Jamboard показала презентацію з поясненням нового матеріалу. Також майстром було проведено опитування за допомогою інтерактивної вправи “Так чи  НІ” та визначення емоційного стану здобувачів освіти через гру “Колесо фортуни”.

    

    Ще одним сервісом, який  використовувався на уроці, став  LearningApps. За допомогою цієї програми було створено  завдання для повторення правил охорони праці. Завдяки доречному поєднанню онлайн-сервісів майстер зуміла реалізувати мету уроку.

    Шакалова О.В. наразі працює над методичною темою “Використання ІКТ на уроках виробничого навчання з метою формування професійної компетентності”. На сьогодні ця тема є надзвичайно актуальною, оскільки застосування інформаційно-комунікаційних технології (ІКТ) на уроках виробничого навчання дозволяє розвивати самостійність та критичність мислення здобувачів освіти шляхом заохочення до індивідуального пошуку та подальшого застосування набутих знань, умінь та навичок на практиці. Завдяки використанню ІКТ збільшується мотивація пізнавальної діяльності здобувачів освіти, що створює ситуацію успіху для кожного.

                  

Майстер виробничого навчання Олена ШАКАЛОВА