zbcpto

sunnyleonesexvideo

Зорій довіку поміж нас

Як я ум

Як я умру, на світі запалає

Покинутий вогонь моїх пісень,

І стримуваний пломінь засіяє,

Вночі запалений, горітиме удень

   

      Ці слова Лесі Українки червоною ниткою пройшли через свято поезії та музики, яким відзначили 150-ліття з Дня народження геніальної поетеси у ДНЗ «Запорізький БЦ ПТО». Літературно-музична композиція з піснями на слова  Лесі Українки була проведена 25 лютого 2021 року і мала на меті знову надати учням про багатогранність таланту цієї надзвичайної особистості та про її дивовижну здатність залишатися просто жінкою, яка кохала та була коханою…

      

     ЛесяУкраїнка, яка стільки зробила для розвитку рідної культури, була і залишається нашою національною гордістю. Світова література не може назвати іншого письменника з таким талантом, щирим і самобутнім голосом, полум’яним серцем і мудрим розумом.А ще вона булажінкою, яка дуже любила життя в усіх його проявах, цінувала його радощі. Поетесахотіла, щоб ми памятали її не лише сильною і талановитою, а й веселою та життєлюбною українкою, яка понад усе на світі любила своє слово, свою родину і свою Батьківщину. І саме тому на нашому заході звучали пісні на слова Лесі Українки та її безсмертні поезії.

        Захоплення і біль,  бентежні асоціації і захват од простору та висоти - усі ці емоції викликала у присутні подорож у царстві красивого і мудрого, правдивого і чуйного, сильного і ласкавого, доброго і мужнього слова, яке 150 років тому лунало із уст тендітної жінки.

 

Викладач української мови та літератури

Т. М. Тюріна