zbcpto

sunnyleonesexvideo

Вебінар «Національно-патріотичне виховання учнів ЗП(ПТ)О»

Патріотичне виховання – це сфера духовного життя,
яка проникає в усе, що пізнає, робить, до чого прагне,
що любить і ненавидить людина, яка формується.

В.О. Сухомлинський

       22 листопада 2018 року у Науково-методичному центрі професійно-технічної освіти у Запорізькій області відбувся вебінар за темою «Національно-патріотичне виховання учнів ЗП(ПТ)О».
       Спікером  вебінару виступив викладач-методист спеціаліст вищої категорії ДНЗ «Запорізький будівельний центр професійно-технічної освіти» Попель Олександр Анатолійович. Педагог наголосив, що патріотизм є нагальною потребою держави, якій необхідні національно свідомі громадяни, здатні забезпечити країні гідне місце в цивілізованому світі.

  

        Олександр Анатолійович під час розповіді розкрив складові національно-патріотичного виховання учнів: громадянсько-патріотичне, духовно-моральне, військово-патріотичне. Він розповів про компоненти військово-патріотичному виховання учнів: освітня, духовна, психологічна соціальна та фізична готовності.
       Більш детально зупинився на військово-патріотичному вихованні учнів ДНЗ «Запорізький будівельний центр професійно-технічної освіти». В освітньому закладі в цьому напрямку педагогічними працівниками здійснюється наступна робота з учнями: бесіди, розповіді, зустрічі з ветеранами війни, військової служби, учасниками АТО; робота гуртків військово-патріотичного спрямування «Сокіл» («Джура»); співпраця з військовими, волонтерами, громадськими активістами; дні та місячники Захисника України, Дні пам’яті; військово-спортивні ігри, змагання, флешмоби; пошуково-краєзнавча робота.
      На завершення вебінару спікер зазначив, що військово-патріотичне виховання є складовою розвитку особистості, а тому його необхідно проводити систематично, цілеспрямовано й наполегливо в освітньому процесі, в єдності всіх його складників, спільними зусиллями педагогічного колективу, сім’ї, громадських організацій та об’єднань, військових районних комісаріатів, ветеранами Збройних Сил України та учасниками АТО.

О.А.Попель, викладач  ДНЗ "Запорізький будівельний центр ПТО"